Begin 2019

ALieve mensen het is is alweer even geleden dat ik een verhaal heb geschreven.  Het nieuwe jaar is 3 maanden oud en er wordt hard gewerkt zoals hier onder is te zien. dit is alleen de maand januari. In outpatient zijn we nu veel drukker soms hebben wetussen 40 en 50 patient op 1 dag. Dat gaat prima als we met genoeg verpleegkundige zijn

 

Sommige patient zullen altijd in mijn  hart blijven zoals Mamadou Kaba en zijn moeder en kleine zusje
Mamadou Is 3 weken geleden ontslagen omdat hij eindelijk genezen is. Wel maak ik mij zorgen over zijn kleine zusje. Nog geen 4 maanden oud en al 2 antibiotica kuren gehad. Ze groeit ook niet goed. het is best moeilijk om aan te zien. wij kunnen geen familieleden behandelen  dus  moet mama naar het locale ziekenhuis voor behandeling maar daar moet ook wel geld voor zijn natuurlijk . Toen we afscheid van elkaar namen moesten we allemaal huilen. Het is zo mooi  om een poosje deel uit te mogen maken van hun leven en dan moet je loslaten en zij zijn zo dankbaar. Mamadou kan na maanden van revalideren en wondzorg gewoon lopen met een recht been en kijk eens naar zijn ogen.

 

Helaas deze week kwam Mamadou Kaba terug omdat zijn voet gezwollen was. Het ziet er niet goed uit. Hij heeft een bot ontsteking en reageerd niet goed op antibiotica. Hij is samen met zijn moeder en kleine zusje  1 nacht op het schip geweest om via infuus antibiotica te krijgen,  helaas moesten ze  weer naar huis omdat de baby weer ziek is. Om dan op het schip te blijven is niet goed voor de baby en voor de patiënten, Hij komt wel weer bij ons in outpatient en ik hoop en bid dat de antibiotica zijn werk zal doen voor hem. Ik ben wel bang dat zijn kleine zusje niet lang zal leven.  Ze heeft nu ook weer antibiotica van het schip gekregen, maar als je nog geen 5 maanden oud bent en aan je derde kuur?  Ze is veel te mager en eigenlijk altijd ziek. Wat maakt het toch veel uit waar je wieg staat. Ik vind dit heel moeilijk om aan te zien en ben bang dat moeder op een dag zonder baby naar de outpatient komt.

Van Ibrahim is ook afscheid genomen en van deze 2 vriendinnen  M”Mah en Gamai en van Mariam

 

Dit zijn allemaal patient die in September geopereerd zijn en nu naar huis zijn.
Wat eem voorrecht om ze te mogen verzorgen.

Naast het werk zijn er ook gezellige uitjes en samen zijn met de Nederlanders en vriendinnen van over de hele wereld.

All of the Dutch crew members together in front of the ship.

Een dagje fietsen op Tamara eiland met Gea, Maartje, Tineke en Ine,

 

Of een nachtje doorbrengen op een Kassa eiland. Met Laura (Canada), Diane (Alaska) en Caroline uit Nederland. Voor 7 uur de ferry nemen voor maar 50 cent naar het eiland en dan 5 km lopen naar de andere kant van het eiland om daar heerlijk op het strand te genieten.

 

Dit was het weer voor even. Tot de volgende keer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s